Myoreflex Terapi

Hvad er Myoreflex Terapi?

Myo er det græske ord for muskel. Navnet Myoreflex Terapi kan derfor oversættes til muskelrefleks terapi, hvilket hentyder til det sammenspil, der foregår mellem musklerne og nervesystemet.

 

Teorien bag er baseret på:

 • Anatomi
 • TCM, akupunktur systemer
 • Individuel smertebiografi
 • Psykotraumatologi
 • Neurokemi
 • Biomekanik

 

Hvor Øst og Vest er enige

Myoreflex Terapi er en form for kropsterapi, der tager udgangspunkt i netop din kropsholdning og skadeshistorik, og arbejder med hele muskelkæder i stedet for med enkelte muskler. Muskler hænger sammen i lange kæder, og det der sker i den ene ende, påvirker den anden. Skuldersmerter kan f.eks. stamme fra en gammel knæskade. I Østen har man arbejdet med disse kæder siden før vores tidsregning, f.eks. via meridianbanerne fra Kinesisk Medicin. Kinesernes meridianbaner svarer med meget stor nøjagtighed til forløbet af vores muskelkæder. Jeg kombinerer derfor ofte Myoreflex Terapi med akupunktur med god effekt. Akupunktur er selvfølgelig frivilligt 🙂

 

Musklerne og organerne

Det er bindevævet (fascier), som forbinder vores muskler. Bindevævet bliver under graviditeten anlagt allerede i 6. fosteruge, inden der er muskler, knogler og organer. Muskler, knogler og organer fylder sidenhen bindevævet ud. Da vævet som omgiver organerne, hænger sammen med vævet, som danner de forskellige muskelkæder, kan man nu se logikken i det kinesiske meridiansystem. Muskler og organer er altså forbundet og påvirker hinanden.

 

Livshistorien i vævene

Det er musklerne der styrer åbenheden i disse bindevævsforløb. Musklerne afslører mere end andre strukturer ubalancer i kroppen, da musklerne er det eneste væv, der kan trække sig sammen. Muskler bærer megen livshistorie og ophober energi ved at holdes spændte. Denne energi mangles et andet sted. Måden at hente energien tilbage til systemet, er ved at genoprette en funktionel balance mellem muskler, sener, indre organer og nervesystem. Dette kan gøres via muskelkæderne. Da vores følelsesliv til dels er styret af denne fysiologiske balance, vil man i visse tilfælde opleve en forandring heraf, og måske endda begynde at se sig selv i et nyt lys.

 

 

650 DKK
Første behandling
 • 75 min.
 • Inkl. journal optegnelse
Book en tid
650 DKK
Behandling
850 DKK
Lang behandling
 • 90 min.
 • Mulighed for at nå længere
Book en tid
3000 DKK
Klippekort
 • 5 Behandlinger af 60 min.
 • Spar 50 kr. pr. behandling
Book en tid
"Kom til Mathias lidt ved et tilfælde efter 3 måneder med fysioterapibehandling for løberknæ uden den store effekt. Blev virkelig positivt overrasket og efter kun 2 behandlinger og nogle nye såler til mine sko, gik jeg fra ikke at kunne løbe 1km uden store smerter til tre uger efter at deltage i Royal Run og løbe 10km uden problemer. Kan stærkt anbefale Mathias og myoreflex terapi til alle der døjer med smerter af forskellig art "
ElisabethBehandlet for løberknæ
"Jeg har været hos Mathias en 4-5 gange pga iskiasmerter. Allerede første gang jeg var der, mærkede jeg en positivt forandring i smerterne og efter de 4-5 behandlinger var det væk, dvs. en forbedring langt over forventet. Da Mathias kigger på "det hele menneske", rådede han mig også kostmæssigt, hvilket også viste sig at ha en effekt. Så alt i alt en utrolig positiv behandling, en meget rolig og tryg atmosfære og klart noget jeg vil ty til igen hvis nødvendigt. En klar anbefaling af Mathias herfra!"
RikkeBehandlet for iskiassmerter
"Mathias' behandling har gjort at min langvarige skinnebenbetændelse, låste knæ og smerter i hoften nu er forsvundet. Smerterne udviklede sig gradvist efter en yoga skade for et år siden og uanset hvad jeg gjorde kom det tilbage. Mathias' behandling har gjort, at jeg gradvist har kunnet mærke fremskridt og kan igen bevæge mig uden at opleve smerter. Jeg har igen en krop som det føles godt at være i."
CathrineBehandlet for hoftesmerter